Eerstelijnszone.be

Last minutelijst om vaccinoverschotten op te vangen: schrijf je in voor een vaccinatie vandaag!

Vanaf 19 juli werkt Vaccinatiecentrum Noorderkempen met een ‘last minute call’ lijst voor de resterende dosissen van de dag. Op die manier laten we geen dosissen verloren gaan.

De lijst wordt elke ochtend om 8 uur opengesteld. De inschrijvingen vanaf dat moment worden enkel voor die dag gebruikt. Het moment waarop het vaccinatiecentrum je opbelt, vind je op het formulier.

Met je inschrijving op de lijst engageer je je om binnen de 40 min aanwezig te kunnen zijn in het vaccinatiecentrum als je een telefoontje krijgt.

Schrijf je nu in op de ‘last minute call’ lijst.

De lijst zal in volgorde van inschrijving opgebeld worden volgens voorrangsregels die aansluiten bij de vaccinatiestrategie:

  1. 1e prikken (zowel mensen zonder bestaande afspraken als personen die al ingepland staan de komende weken mogen zich aanmelden)
  2. 2e prikken (de medische termijnen worden steeds gerespecteerd)
  3. 2e kansen (vervallen vaccinatiecode, afspraak gemist…)

De lijst wordt enkel gebruikt voor de overschotten op het einde van de dag, dat zijn maximaal een 6-tal dosissen.  Krijg je dus geen oproep, dan waren er geen dosissen over.

Overschotten worden enkel toegekend aan mensen die opgebeld worden vanop de ‘last minute call’ lijst.  Gewoon langskomen bij het vaccinatiecentrum heeft geen zin. Wisselen van vaccin is niet mogelijk.

De resterende lijst wordt op het einde van de dag verwijderd.

De dag nadien, vanaf 8 uur, wordt een nieuwe ‘last minute call’ lijst aangemaakt. Op die manier zijn we zeker dat de mensen op die lijst staan, beschikbaar zijn om spoedig aanwezig te zijn.

Schrijf je je in als minderjarige?  Denk er dan zeker aan om één van je ouders mee te brengen, of een geschreven verklaring van één van je ouders om toestemming voor vaccinatie te geven. Je lieve oma of stoere nonkel die erbij zou zijn, telt niet als toestemming, maar is zeker welkom om je te vergezellen.

Terug naar overzicht