Eerstelijnszone.be

Kan ik mijn tweede dosis AstraZeneca van 12 naar 8 weken vervroegen?

Ja, dat kan.

AstraZeneca (AZ) leverde de beloofde 700 000 vaccins aan ons land. Dat betekent dat veel mensen – als ze dat willen – hun tweede dosis van het vaccin maximaal 4 weken eerder kunnen ontvangen.

Om een afspraak te kunnen maken voor een vervroegde tweede dosis, stelde Vaccinatiecentrum Noorderkempen vrije momenten beschikbaar, rekening houdend met personeels- en vaccinatieplanning. Ons vaccinatiecentrum beschikt uiterlijk tegen 6 juli over voldoende AZ-vaccins om afspraken te vervroegen.

Wil je je afspraak vervoegen? Dat kan!

  • Kreeg je een digitale uitnodiging? Dan kan je het zelf via je bevestigingsmail (van de originele afspraak voor de tweede dosis na 12 weken). Hoe je dat doet, lees je hier. Je kan uiteraard alleen maar verplaatsen naar vrije momenten in ons vaccinatiecentrum.
  • Lukt het technisch niet om zelf je afspraak te verplaatsen naar een vrij moment? Dan kan je natuurlijk wel naar het callcenter bellen.
  • Kreeg of heb je enkel een papieren uitnodiging? Dan kan je best het callcenter bellen op 0800 59 056 .

Als je zelf geen vrij moment vindt, bel dan niet naar het callcenter van het vaccinatiecentrum. Want een moment vinden, lukt het callcenter dan ook niet.

Meer info over het vervroegen van het tweede AZ-vaccin vind je hier.

Terug naar overzicht