Eerstelijnszone.be

Hoe geraak ik aan het vaccinatiecentrum?

Het vaccinatiecentrum Noorderkempen vind je aan de Licht Vliegwezenlaan 3 in Brasschaat. Je volgt de gele wegsignalisatie naar het centrum. Je gebruikt best je gps niet. Ter plaatse is er nl. een aangepast circulatieplan.

 • Kom je met de auto? Parkeer dan op de parking van het Gunfire Museum.
 • Kom je met de fiets? Dan kan je vlakbij het vaccinatiecentrum je fiets stallen.
 • Ben je minder mobiel? Neem dan eerst even contact op met het callcenter op 0800 59 056.

Vaccinatiecentrum Noorderkempen is doorlopend toegankelijk via de Vliegveldlaan.

Bekijk de verschillende routes op onderstaande kaart.

Je kan routes selecteren of ‘afvinken’. Dat doe je door op het icoontje linksboven de kaart te klikken.

Toegang via Vliegveldlaan

De hoofdroute naar het vaccinatiecentrum loopt langs de Bredabaan. Fietsers en voetgangers kunnen altijd langs de Vliegveldlaan tot aan het vaccinatiecentrum.

Voor gemotoriseerd verkeer is de toegang via de Vliegveldlaan enkel mogelijk na 15 uur op weekdagen en in het weekend tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum. Op die momenten is er aangepaste signalisatie op de Essensteenweg.

Opgelet: toegang tot de parking via de Vliegveldlaan is enkel mogelijk als je een bewijs bij je hebt dat je op dat moment gevaccineerd wordt.

Openbaar vervoer

 • Sinds april wordt een pendelbus ingelegd die je van het centrum van Kapellen langs het station van Kapellen, de Hoogboomsteenweg en de Lage Kaart naar het vaccinatiecentrum brengt.
 • Wie vanuit Wuustwezel met de bus komt, kan aan het kruispunt Bredabaan-Guyotdreef een pendelbus naar het vaccinatiecentrum nemen.
 • De inwoners van Essen en Kalmthout kunnen gratis met de trein tot in het centrum van Kapellen, om daar de pendelbus naar het vaccinatiecentrum te nemen.

Lees meer over de pendelbussen en de uurregeling ervan.

Buurtbus
De haltes van de buurtbus in de Lage Kaart en Ploegsebaan worden opnieuw bediend. De tijdelijke halte in de Klaverheide verdwijnt terug.

Wijkcirculatieplan Bethanie

We zetten de maatregelen graag voor jou op een rijtje:

 • algemene zone 30 voor de straten gelegen tussen Guyotdreef, Lage Kaart en Bethanielei
 • knip Bethanielei ter hoogte van Lage Kaart
 • knip Zilverberkenlei ter hoogte van Ploegsebaan
 • éénrichtingsverkeer Zilverberkenlei (tussen Lage Kaart en Ploegsebaan) en verplicht rechtsaf draaien
 • opheffen éénrichtingsverkeer Zilverberkenlei tussen Ploegsebaan en Bethanielei
 • Indien de verkeersintensiteit op de Lage Kaart te hoog wordt, overwegen we in een latere fase een parkeerverbod in te stellen op de Lage Kaart tussen Guyotdreef en Ploegsebaan. Dat verbetert de doorstroming en voorkomt mogelijke schade aan voertuigen. We onderzoeken nog extra parkeermogelijkheden.
 • In de Ploegsebaan (vanaf Lage Kaart) en Licht Vliegwezenlaan komen fietssuggestiestroken om de fietsers een duidelijke plaats op de rijbaan te geven. Er komt een parkeerverbod in de Licht Vliegwezenlaan tot aan het vaccinatiecentrum.

De handelaars in de wijk Bethanie blijven te allen tijde bereikbaar.

Gemotoriseerd verkeer richting vaccinatiecentrum en recyclagepark is alleen nog mogelijk via ontsluitingswegen. Na invoering van de nieuwe wijkcirculatie monitoren we de situatie ter plaatse en sturen bij als het nodig is.